Etiketter

torsdag 2. september 2010

"Pytt i stekeovn" (4 porsj)

Denne oppskriften har jeg opprinnelig funnet i Voksentoppens Allergikokebok, men den er noe videreutviklet for mitt kjøkken og gane. Lag gjerne dobbelt porsjon for den voksne garde. De yngre har nok ikke lært å verdsette potetene ennå, så ha gjerne rikelig med pølser i.

6 poteter
3 gulrøtter
4 melkefrie pølser eller 10 kjøttboller (f.eks. Gildes God og Mager)
2 løk
1/2 purreløk
2 hvitløksfedd
3 dl laktosefri fløte
Salt og pepper

Kutt alle ingrediensene i terninger/ringer. Kok poteter og gulrøtter i litt vann til de er myke.

Smør en ildfast form med margarin eller olje. Hell av vannet fra potetene/gulrøttene. Legg alt oppi formen og bland godt. Hell over fløten. Krydre med salt og pepper.

Stekes i midterste rille på 200 grader i 30-40 minutter.

Serveres med godt brød med smør på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar