Denne oppskriften har jeg opprinnelig funnet i Voksentoppens Allergikokebok, men den er noe videreutviklet for mitt kjøkken og gane. Lag gjerne dobbelt porsjon for den voksne garde. De yngre har nok ikke lært å verdsette potetene ennå, så ha gjerne rikelig med pølser i.
6 poteter
3 gulrøtter
4 melkefrie pølser eller 10 kjøttboller (f.eks. Gildes God og Mager)
2 løk
1/2 purreløk
2 hvitløksfedd
3 dl laktosefri fløte
Salt og pepper
Kutt alle ingrediensene i terninger/ringer. Kok poteter og gulrøtter i litt vann til de er myke.
Smør en ildfast form med margarin eller olje. Hell av vannet fra potetene/gulrøttene. Legg alt oppi formen og bland godt. Hell over fløten. Krydre med salt og pepper.
Stekes i midterste rille på 200 grader i 30-40 minutter.
Serveres med godt brød med smør på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar