Etiketter

mandag 1. juli 2013

OstekakeDenne kaken passer til enhver anledning og er blitt familiens absolutte favoritt. Den er god, lett å lage og smaker slett ikke som en typisk "allergikake".

Merk at jeg bruker meierismør og kremost og da vil den inneholde noe laktose. Men, for meg så er mengden så liten at det fungerer likevel. Disse ingrediensene kan fint byttes ut med helt laktosefrie produkter

Jeg pleier å lage den etter at ungene har lagt seg for kvelden (bare pass på å knuse kjeksen mens de fortsatt er våkne). Så står den til avkjøling natten over, før jeg pynter den rett før servering.

150 g Digestives, glutenfri kjeks (jeg bruker Glutano Landtaler Digestives, kjøpt på bl.a. Coop Mega)
75 g smeltet meierismør
1 pakke sitrongele
2.5 dl vann, kokende varmt
1.5 dl lettrømme, laktosefri
250 g Tine kremost med mandarin og ananas
60 gr melis
1 ts vaniljesukker
1.5 dl laktosefri kremfløte

Bruk en bakeform på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen, og smør sidene med smør.

Knus kjeksen ved hjelp av stavmikser. Smelt så smøret og bland sammen med kjekssmulene. Hell over i formen og fordel utover med en slikkepott. Sett formen og kjøleskap og la bunnen stivne.

Varm vann og bland gelepulver med halv mengde vann. La geleen kjølne til den begynner å stivne.

Bland sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.

Pisk så kremfløten stiv.

Bland deretter sammen kremene, før geleen helles oppi.

Denne blandingen helles så over kjeksbunnen og kaken settes i kjøleskap i 4-6 timer eller over natten.

Når kaken har stivnet, bruker du en tynn slikkepott og fører den langs kanten slik at kaken slipper formen. Sett kaken over på et fat og pynt med oppskåret kiwi, jordbær eller andre friske bær.

2 kommentarer:

  1. Hei. Syns bloggen din er veldig missvisende da du ikke lager mat som er melkefri men laktosefritt. Det at du katogoriserer det som melkefritt ødelegger for alle oss som ikke tåler melk, altså MELKEPROTEIN. Det at du kaller det melkefritt gjør at samfunnet ikke forstår forskjellen, og det blir farlig for alergikere å spise ute da de sier melkefritt og får servert noe med laktosefri rømme for eksempel.

    SvarSlett
  2. du kan kanskje se på ei anna oppskrift istedetfor klage? All ære for de som ønsker dele. hilsen en som ikke tåler verken egg eller melkeprotein

    SvarSlett