Oppskriften er opprinnelig hentet fra Voksentoppens Allergikokebok, men jeg har gjort noen endringer for å få den slik jeg liker den. Resultatet er ihvertfall langt bedre enn Toros suppe, og er lett å fryse i porsjonspakker.
350 g blomkål (renset)
30 g melkefri margarin
50 g løk, finhakket
30 g maisenna
8 dl hønse- eller grønnsakskraft (NB! Bruk kun halv mengde buljong i forhold til vann)
1/2 dl laktosefri fløte
Salt og pepper
Rens blomkål og del i små buketter. Kok dem møre. Hell kokevannet over i et litermål. Dette brukes til kraft.
Mos omtrent halvparten av blomkålen.
Ha i melet og spe med kraften.
Tilsett den mosede blomkålen og kok i 15 min.
Tilsett resten av blomkålen og fløte mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar