Dette er absolutt familiens favoritt, og det er utrolig å se 2-åringen lempe i seg alle de brune bønnene og kikertene, før kjøttet spises :-)
Oppskriften er basert på en oppskrift av Wenche Andersen (TV2 kokken), men noe modifisert etter familiens gane.
2 løk
2 ss smør
1 ts karri
1,5 ts paprikapulver
1 stort syrlig eple
1/2 banan
1,5 ss soyasaus (glutenfri)
1 ss tomatpuré
1 boks (400 g) hakkede tomater
1 hvitløksfedd
1 krm sukker
300 g kjøttdeig
1 boks brune bønner
1 boks kikerter
Salt og pepper
Hakket persille
Rens og hakk løk, hvitløk, eple og banan. Skyll bønner og kikerter godt under kaldt vann.
Stek løk i olje til løken blir myk og blank. Strø på karri og paprikapulver. Bland godt.
Tilsett eple, banan, hvitløk, soyasaus, tomatpuré og hakkede tomater. Småkok 15-20 min.
Stek kjøttdeig og hakk den i små biter under stekingen.
Tilsett bønner, kikerter og kjøttdeig. La alt bli gjennomvarmet.
Smak til med sukker, salt og pepper. Serveres med kokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar