Etiketter

fredag 8. november 2013

Saftig sjokoladekake uten gluten, laktose eller egg

Helt tilfeldig kom jeg over en oppskrift på sjokoladekake uten egg fra monakristinbloggen. Jeg halverte oppskriften slik at den passer til en 18 cm form og prøvde å gjøre den så saftig som mulig, bl.a ved hjelp av sjokoladesmørkremen fra denne siden. Resultatet ble ikke spesielt bra første dag. Dag nr 2,3 og 4 derimot er kaken knallgod og rett og slett farlig vanedannende.

Kakebunn:
105 g Toro fin glutenfri bakemiks
1,5 dl sukker
1,5 ss bakekakao
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 dl laktosefri melk eller appelsinjuice
80 g smør, smeltes og avkjøles til lunken temp
0,5 dl kokende vann

Bland alt det tørre og tilsett så den kalde væsken. Rør godt før du blander i det varme vannet. Bland godt og hell over i en smurt bakeform (18 cm). Stekes ved 175 grader i ca 35 min.

Når kaken er avkjølt, del den i to. Lag så fyllet:

Smørkrem:
100 g romtemperert Tine Ekte smør
300 g melis
1,5 ss bakekakao
1,5 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Del smøret i terninger og bland sammen med det tørre. Tilsett så væsken. Pisk med kjøkkenmaskin til blandingen blir luftig.

Pynt:
Strøssel
Aprikossyltetøy
Appelsinjuice

Montering:
Øverste del delte seg i flere deler når jeg skar kaken i 2. Tror at det skyldes mangelen på egg. Løsningen ble ihvertfall å sette den ødelagte delen nederst. Deretter dynket jeg grundig med appelsinjuice før jeg smurte på aprikossyltetøy og halvparten av sjokoladekremen.
Legg neste lag oppå og dynk grundig. Dekk så med resten av sjokoladekremen og strø på strøsselet. Deretter lønner det seg å la kaken stå over natten i kjøleskapet før det prøvesmakes.

2 kommentarer: