Etiketter

mandag 1. juli 2013

Hamburgere/karbonader

Etter at jeg oppdaget hvor lett det var å lage hamburgerbrød så kom en tidligere favoritt frem i lyset igjen. Oppskriften er basert på Wenche Andersen sin karbonadeoppskrift i boken "Hva skal vi ha til middag?", men er som vanlig noe endret ut fra egne preferanser.

Jeg bruker disse enten som hamburgere eller kalde i matboksen sammen med litt frisk salat. Uansett er det et skikkelig herremåltid.

Jeg pleier å lage en 4-dobbel porsjon sånn en gang i blant og fryse de ned. Godlukten får alltid mannen i huset til å gi opp fotballkampen og komme luskende ut på kjøkkenet i håp om å få smake en bit.

400 g svinekjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ss potetmel
1/2 dl vann
1/2 gul løk, finhakket

Bland alle ingredienser godt sammen. Bruk en sleiv og form passe kuler. Legg de i stekepannen og klem de flate med en stekespade. De blir ekstra gode hvis du steker de i en blanding av litt olje og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar