Etiketter

søndag 26. september 2010

Fiskesuppe med karri



Dette er den beste fiskemiddagen jeg noensinne har smakt og den får selv fiskeskeptikere til å slikke tallerkenen. Anbefales på det sterkeste. Spesielt siden den også passer på en travel hverdag. (Kilde: Aase Dotterud, Når jenter møtes : klubbmat med variasjoner)

2 løk
2 hvitløksbåter
2 ss smør
1 ts karri
2 terninger fiskebuljong
1/2 ts fennikelfrø eller 1 finsnittet fennikel
5 dl vann (kan erstatte noe av væsken med hvitvin, f.eks. Riesling Kabinett)
5 dl tomatjuice el 1 boks hakkede tomater kjørt med stavmikser
3 dl laktosefri fløte
200 g rensede reker uten lake
500 g fiskefilet (250 g laks og 250 g torsk el andre)
Frisk dill, finhakket
Pepper

Hakk løk og hvitløk. Skjær fisken i terninger.

Surr løk, hvitløk, karri og fennikel i smør i en gryte til alt er mykt.

Tilsett buljong, vann og tomatjuice. La dette koke noen minutter.

Tilsett fløte og fiskebiter og la det trekke i 5 min.

Rett før servering tilsettes reker, pepper og dill. Serveres med brød.

3 kommentarer:

  1. Denne var kjempegod.Vil dere ha den sterkere kan dere ha i litt chili.

    SvarSlett
  2. Det bør nevnes at denne suppen ikke er melkefri, men laktosefri.

    SvarSlett