Etiketter

tirsdag 7. september 2010

Boeuf Bourguignonne (Oksegryte med rødvin)

Denne oppskriften er lånt av Ingrid Espelid Hovig (selvfølgelig), men noe modifisert på eget kjøkken. NB! Denne retten tar ca. 3 timer å lage, men kan trygt lages kvelden før og serveres til svigermor. Et triks er å kjøpe 2 vinflasker; putte den ene i gryten og kokken og spare den siste til bordet. Da matcher vinen maten helt perfekt :-)

600-800 g storfekjøtt, beinfritt, skjært i terninger
3 ss smør
2 ss maisenna
1 ts salt
1 krm hvit pepper
1 ts timian
1 laurbærblad
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
3 dl rødvin
5 dl kraft (kjøttbuljong + vann)
1 ss soyasaus (glutenfri)
15 stjerneløk og /eller sjalottløk
200 g frisk sjampinjong, i strimler
140 g bacon, i strimler
1-2 ss hakket persille

Brun kjøtttet lett på sterk varme. Hell over i en stor gryte og tilsett maisenna. Bland godt.

Tilsett smør, salt, pepper, timian, laurbærblad, tomatpuré, rødvin og kraft. Kok opp. Tilsett soyasaus, før småkok i 1,5 timer eller til kjøttet er mørt.

Stek løk, bacon og sjampinjong. Tilsett dette i gryten og kok videre i 15-20 min.

Server med ris eller poteter og frisk salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar