Etiketter

søndag 10. oktober 2010

Spaghetti alla bolognese

Dette er klassisk hverdagsmat og smaken er så god at man omtrent slikker tallerkenen. Oppskriften er hentet fra "Helt enkelt" av Ingrid Espelid Hovig (selvfølgelig) og er så enkel at selv far kan lage middag:-). Jeg har økt baconmengden og endret tomatmengden i forhold til originalen.

2 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
140 g bacon
1 løk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
2 ss persille, hakket
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 dl buljong (vann + terning)
3/4 - 1 ts salt
1-2 krm pepper
en klype sukker
Parmesan eller annen revet ost

Stek kjøttdeigen i oljen. Tilsett bacon, løk, gulrøtter, selleri og persille. La det surre til løken er myk.

Tilsett tomater, tomatpure og kraft. Småkok i 20 min under lokk.

Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar